Vestice

Kako mladi Borani vide probleme u svom gradu

mladi

Grupa „Hajde da…“ je  u okviru projekta „Mladi iz drugačijeg ugla“ realizovala trening za srednjoškolce iz Bora, Sombora, Užica i Beograda, a učesnici projekta iz Bora bili su Verica Janković, Milica Stevanović, Lazar Milutinović, Anja Jašarević.

Trening je imao za cilj da pospeši medijsku i digitalnu pismenost mladih, unapredi njihovu angažovanost i  omogući da do šire javnosti posredstvom različitih medija dopre poruka mladih o problemima sa kojima se suočavaju u njihovim lokalnim zajednicama.

U prvom delu treninga, mladi iz Bora su identifikovali probleme sa kojima se suočavaju u njihovoj lokalnoj zajednici kao što su: zagađenje životne sredine, neadekvatna gradska infrastruktura, nedovoljno aktivnosti za mlade u Boru, diskriminacija itd.

Pored diskusije, mladi su imali priliku da pomenute probleme prikažu putem meme plakata i stikera, odnosno formi koje oni koriste u svojoj svakodnevnoj komunikaciji. Ova forma im je omogućila da poruku prenesu kroz ironiju, sarkazam, kao i društvenu i političku kritiku.

Učesnici treninga su kroz pismene evaluacije istakli: „Malo je prilika u kojima, nas mlade, pitaju o tome šta mislimo i sa kojim problemima se suočavamo“.

Grupa “Hajde da…” je uz podršku Media Literacy Alliance and Digital Importance realizovala projekat “Mladi iz drugačijeg ugla” finansiran od strane Evropske unije, a u narednom periodu će na osnovu rezultata projekta i evaluaciju nastaviti rad u ovoj oblasti.

Događaj je realizovan u prostorijama Kancelarije za mlade Bor.

Realated Posts

MLADI borski karatisti stigli kući sa ŠEST PEHARA i DESET MEDALJA!

Brate

[VIDEO] Kako smanjiti aerozagađenje u gradu, istraživali učenici Stefan Jevremović i Nemanja Radovanović

Brate

Bor spreman da izdvoji iz budžeta novac za kreiranje medijskih sadržaja ZA MLADE

Brate

Ostavi komentar