Vestice

Učenici Tehničke škole u Boru najuspešniji u EU projektu“Kvalitetno obrazovanje za sve“

tehnicka skola bor savet Evrope

„Kvalitetno obrazovanje za sve“, naziv je projekta EU na kome su učestvovali učenici iz  Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a u njemu su u online debati učestvovali i nagrađeni srednjoškolci iz Tehničke škole u Boru, ali i njihovi profesori.

Ovo je zapravo nastavak projekta  „Podsticaj demokratske kulture u školama“ čiji je cilj prepoznavanje kompetencije koje je Savet Evrope odabrao, a koje su jako bitne za razvoj obrazovanja u Srbiji.

Tema grupe u kojoj sam ja učestvovala bila je autonomne veštine učenja. Složili smo se svi da smo tokom pandemije izgubili radne navike, da nam teže ide on line nastava, i pričali smo o druženju sa vršnjacima tokom pandemije istakla je učenica Svetlana Višković.

Srednjoškolac Đorđe Veličković, kaže da se u drugoj grupi debatovalo o adaptaciji na online nastavu.

Podjednako teško bilo je i učenicima i profesorima, a zaključak je da se uz podršku profesora sve može prevazići, dodao je on.

Ovi mladi ljudi redovno idu na seminare, vole da se druže i budu u kontaktu sa vršnjacima iz cele Srbije kako bi razmenjivali iskustva.

Iako su tek treća godina  industrijske farmaceutske tehnologije, Đorđe planira da nastavi istim smerom, dok Svetlanu više privlače političke nauke.

Tehnička škola u Boru od 2013. godine redovno učestvuje u projektima koje finansira Savet Evrope i Evropska Unija.

Realated Posts

TRI RASPUSTA ZA ĐAKE, ukinut jesenji raspust

Brate

Učenici – naučnici na 7. timočkom naučnom tornadu

Brate

Krenulo sređivanje parkića u akciji GLASNO ZA PARKOVE

Ilija Đuričić

Ostavi komentar