Vestice

Predavanje za mlade Borane- Sigurne staze – sigurnost u saobraćaju

foto: brate.rs

Povodom Međunarodnog dana posvećenog žrtvama saobraćajnih nesreća u utorak, dansa je u Domu omladine Bor održano predavanje “Bezbednost mladih lica u saobraćaju na teritoriji grada Bora”.

Predavači su bili Ivica Milojević, predstavnik GIS.a, strukovnog udruženja Srbije koje radi na primeni i razvoju geografskog informacionog sistema, i Igor Velić, master inženjer saobraćaja. Zainteresovanim Boranima predstavljeni su rezultati projekta “Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru“,

sigurne staze
S leva: Srećko Zdravković. Ivica Milojević i Igor Velić

Član Gradskog veća zadužen za omladinu i projekte Srećko Zdravković, skrenuo je pažnju da iz godine u godinu u saobraćajnim nesrećama najčešće stradaju mladi i da je ovo predavanje važno kako bi shvatili zašto treba da budu odgovorni, ali i da brinu o drugim učesnicima u saobraćaju.

Sa Sigurnim stazama, aplikacijom i platformom, Bor je pionir u Srbiji, a ideja je da se projekat proširi i na druge gradove jer interesovanja ima, rekao je Zdravković.

Tokom predavanja zainteresovanima je predstavljena platforma a osvrt je bio i na tome šta je urađeno u prethodnom periodu za projekat Alternative Bor, „Mladi kao odgovorni učesnici u saobraćaju“, koji je 2013. dobio prvo mesto od strane Delegacije EU u Srbiji za bezbednost mladih u saobraćaju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu “Sigurne staze sigurno detinjstvo” koje je sufinansirala Gradska uprava Grada Bora u 2019. godini, ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

Realated Posts

Zbog korona virusa Ministarstvo prosvete uputilo obavezujuću preporuku školama

root

Obeležen Dan OŠ ,,3. OKTOBAR”

root

Nestlé fabrika otvorila svoja vrata javnosti

root

Ostavi komentar