Vestice

[VIDEO] Moj grad i održivi razvoj iz ugla Lare Trailović i Minje Stojadinović

odrzivi razvoj 1

U okviru projekta „Bolje je OdRživo“, 90 učenika iz Bora, iz OŠ „Dušan Radović“, OŠ „3. Oktobar“ i Tehničke škole obučeno je za vršnjačke edukatore o Ciljevima održivog razvoja i Agendi 2030.

Čitav koncept održivog razvoja upravo se i odnosi na budućnost dece.

Obučeni vršnjački edukatori, osim vršnjačkog transfera znanja u svojim institucijama, sa željom da svest i znanja o održivom razvoju prošire i na ostale građane napravili su medijske priloge.

U zanimljivim reportažama Moj grad i održivi razvoj Lare Trailović i Minje Stojadinović, učenica OŠ „Dušan Radović“, saznajte kako Bor živi danas i šta bi trebalo promeniti da bude prihvatljivije za sve.

Inicijativa Društva mladih istraživača Bor „Bolje je OdRživo“ realizuje se u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira GIZ-Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju. Vodeća organizacija ove inicijative je Društvo mladih istraživača Bor, a partneri su Lokalna samouprava-Grad Bor, Udruženje građana „Village“ – Pokret za razvoj sela Zlot, OŠ“Dušan Radović“, OŠ“3. Oktobar“ Bor, Tehnička škola Bor.

Realated Posts

Poziv talentovanim srednjoškolcima: Prijavite se za letnju novinarsku školu

Brate

Predavanje za mlade Borane- Sigurne staze – sigurnost u saobraćaju

Brate

Norveška zabranjuje mobilne telefone i računare deci: Do desetog razreda ništa od digitalnih uređaja?

Brate

Ostavi komentar