Vestice

[VIDEO] O sortiranju otpada u Tehničkoj školi, ekološkj svesti mladih i još po nečemu, od Anđele, Mateje i Filipa

odrzivi razvoj 4

U okviru projekta „Bolje je OdRživo“, 90 učenika iz Bora, iz OŠ „Dušan Radović“OŠ „3. Oktobar“ i Tehničke škole obučeno je za vršnjačke edukatore o Ciljevima održivog razvoja i Agendi 2030.

Čitav koncept održivog razvoja upravo se i odnosi na budućnost dece.

Obučeni vršnjački edukatori, osim vršnjačkog transfera znanja u svojim institucijama, sa željom da svest i znanja o održivom razvoju prošire i na ostale građane napravili su medijske priloge.

U zanimljivim reportažama Moj grad i održivi razvoj Anđela Nešković, Mateja Stevanović i Filip Terzić, učenika Tehničke škole“, saznajte o ekološkoj svesti učenika i šta bi trebalo promeniti u gradu da bude prihvatljivije za sve.

Inicijativa Društva mladih istraživača Bor „Bolje je OdRživo“ realizuje se u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira GIZ-Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju. Vodeća organizacija ove inicijative je Društvo mladih istraživača Bor, a partneri su Lokalna samouprava-Grad Bor, Udruženje građana „Village“ – Pokret za razvoj sela Zlot, OŠ“Dušan Radović“, OŠ“3. Oktobar“ Bor, Tehnička škola Bor.

Sortiranje otpada u našoj školi, autori , učenisi Tehničke škole Bor

Realated Posts

U četvrtak 20. februara tribina „Bezbednost dece i mladih u saobraćaju“

Brate

Najmlađi članovi folklornog ansambla iz Bora 10. decembra u Muzičkoj školi

Brate

[VIDEO] Kako smanjiti aerozagađenje u gradu, istraživali učenici Stefan Jevremović i Nemanja Radovanović

Brate

Ostavi komentar