Vestice

[VIDEO] O sortiranju otpada u Tehničkoj školi, ekološkj svesti mladih i još po nečemu, od Anđele, Mateje i Filipa

odrzivi razvoj 4

U okviru projekta „Bolje je OdRživo“, 90 učenika iz Bora, iz OŠ „Dušan Radović“OŠ „3. Oktobar“ i Tehničke škole obučeno je za vršnjačke edukatore o Ciljevima održivog razvoja i Agendi 2030.

Čitav koncept održivog razvoja upravo se i odnosi na budućnost dece.

Obučeni vršnjački edukatori, osim vršnjačkog transfera znanja u svojim institucijama, sa željom da svest i znanja o održivom razvoju prošire i na ostale građane napravili su medijske priloge.

U zanimljivim reportažama Moj grad i održivi razvoj Anđela Nešković, Mateja Stevanović i Filip Terzić, učenika Tehničke škole“, saznajte o ekološkoj svesti učenika i šta bi trebalo promeniti u gradu da bude prihvatljivije za sve.

Inicijativa Društva mladih istraživača Bor „Bolje je OdRživo“ realizuje se u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“ koji podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira GIZ-Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju. Vodeća organizacija ove inicijative je Društvo mladih istraživača Bor, a partneri su Lokalna samouprava-Grad Bor, Udruženje građana „Village“ – Pokret za razvoj sela Zlot, OŠ“Dušan Radović“, OŠ“3. Oktobar“ Bor, Tehnička škola Bor.

Sortiranje otpada u našoj školi, autori , učenisi Tehničke škole Bor

Realated Posts

Polovina učenika makar jednom doživela vršnjačko nasilje! Kako se izboriti sa tim?

Sanja Prvulović

Do 16. septembra izložba najboljih likovnih stvaralaca, osnovaca

Brate

Onlajn mini Biznis akademija 2021 za srednjoškolce

Sanja Prvulović

Ostavi komentar