Vestice

Borske učenice najbolje u regionu

Bor noću

Postojeća situacija nas je naterala da izmenimo brojne stvari u svojoj svakodnevici, od nekih uobičajenih navika do načina razmišljanja, bilo da su odrasli ili deca u pitanju.

Tako su dve učenice borske osnovne škole „3. oktobar“ bile inspirisane da Novosadskom dečjem kulturnom centru pošalju svoje novogodišnje poruke u kojima su dale svoja najiskrenija razmišljanja o svemu što se dešava oko nas u vreme trajanja pandemije.

Kristina Ivanov i Ena Živadinović su svojom maštovitošću sebi našle mesto među 13 najboljih đaka na konkursu, kako u Srbiji, tako i u regionu.

Žiri su činili savremeni srpski pisci, kojima, po svemu sudeći, nije bilo lako jer je bilo na stotinu poslatih dečjih radova.

Ma koliko nam nezamislivo bilo, pandemija donosi i neke dobre stvari sa sobom.

Ovi budući mladi ljudi su iskoristili priliku da iz nečeg lošeg izvuku nešto dobro.

Upotrebili su svoje sposobnosti i volju koju imaju i na taj način iznedrili nešto potpuno drugačije od onoga sa čim smo navikli da se susrećemo svakog dana od početka “nove normalnosti”.

Način na koji deca vide okolnosti u kojima se nalazimo može biti vrlo zanimljiv i vredan pažnje. Zato im treba dati što više slobode da iskažu svoja zapažanja i veštine, motivisati ih i pokrenuti što više ovakvih konkursa i radionica koji bi im pomogli da se izgrade u što stabilnije i samosvesnije ljude koji će se starati o svetu i suočiti se sa raznim izazovima u njemu. On ipak njima ostaje.

Realated Posts

[VIDEO] Automobilom ili biciklom? – Istraživale Sara Novaković, Sara Apostolov i Anđela Božić

Brate

Najmlađi članovi folklornog ansambla iz Bora 10. decembra u Muzičkoj školi

Brate

Zbog širenja gripa PRODUŽEN ZIMSKI RASPUST

Brate

Ostavi komentar