Vestice

„Siguran smer“ – Nagrađujemo vas knjigom za najmlađe

siguran smer

Udruženje Sigurne staze predstavilo je knjigu „SIGURAN SMER 1 – VODIČ KROZ OSNOVNA PRAVILA SAOBRAĆAJA“ prvu iz edicije „SIGURAN SMER – VODIČ KROZ PRAVILA SAOBRAĆAJA„.

Autor knjige i idejni tvorac projekta je Nenad Jevtić, dipl. pravnik, izdavač je strukovno udruženje za bezbednost saobraćaja „Sigurne staze“, a sponzor izdanja je preduzeće „S PROJEKT“, lider u poslovima iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Naš projekat nema komercijalni karakter već je zamišljeno da, za početak, nastavno osoblje u svim osnovnim školama na teritoriji Timočke Krajine i još par gradova u Republici Srbiji dobije po primerak naše knjige. Zato ćemo u saradnji sa autorom i sponzorom organizovati promociju knjige u Beogradu, Boru, Zaječaru, Negotinu, Boljevcu i još nekim gradovima.Cilj nam je da, ukoliko obezbedimo sponzore, pokrijemo teritoriju cele zemlje i da pored nastavnog osoblja i svi učenici nižih razreda osnovnih škola dobiju po  besplatan primerak knjige, objašnjava Igor Velić, master inž. saobraćaja i osnivač i urednik portala posvećenog bezbednosti saobraćaja SIGURNE STAZE.

Knjiga je namenjena uzrastu nižih razreda osnovne škole. Projekat “Siguran smer” ne čini samo edicija knjiga, već je to sistem prezentovanja saobraćajnih pravila i usvajanja istih u procesu kontinuiranog učenja.

Prva dva čitaoca koja objave komentar na Fejsbuk strani BRATE.RS dobiće primerak ove jedinstvene knjige.

Ono što pre svega nedostaje u našoj zemlji je, sistemski i kontinuiran pristup u saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju. Da nema sistemskog pristupa u poboljšanju i unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja govori i podatak da u našoj zemlji ne postoji definisan plan i program nastave kao ni udžbenik posvećen ovoj temi.

Ideja koju zastupa autor knjige i naše udruženje je uvođenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja kao nastavnog predmeta u škole jer sticanje znanja i formiranje ispravnih stavova u vezi bezbednosti saobraćaja predstavlja kvalitetan osnov za dalju nadgradnju kod dece starijeg uzrasta i odraslih, u ovoj oblasti. Na ovaj način, postiže se unapređenje nivoa bezbednosti saobraćaja, odnosno unapređenje ponašanja učesnika u saobraćaju, a samim tim i smanjenje broja poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama, kaže Velić.

Objašnjava da je ovaj serijal knjiga mali korak ka postavljenom ciju, bezbednom saobraćaju, i proizvod je različitih iskustava, proučavanja osnova psihologije i načina na koji se  se pravila saobraćaja uče u drugim državama,  kao i uporednog zakonodavstva (propisa drugih država). 

Autor se u izlaganju teksta, pored logike, oslanja i na vizuelni pregled, tako da su tekstovi pregledni, jasni za razumevanje i lako se pamte.

Više o projektu i  ediciji knjiga možete pročitajte na linku OVDE.

Realated Posts

[VIDEO] O sortiranju otpada u Tehničkoj školi, ekološkj svesti mladih i još po nečemu, od Anđele, Mateje i Filipa

Brate

Premijera pozorišne predstave za decu „Bubica“ 15. novembra

Brate

PAŽLJIVKO ZA PREDŠKOLCE BORU

Brate

Ostavi komentar