Vestice

Srednjoškolci ipak imaju mini raspust sledeće nedelje

FOTO: NEBOJŠA RAUS / RAS SRBIJA

Piše: Sanja Prvulović

Na današnjem zasedanju Kriznog štaba, doneta je odluka da i srednjoškolci, kao i osnovci imaju mini jesenji raspust. Dakle, odmor će trajati 3 dana i počinje od srede naredne nedelje.

U početku, ideja je bila da nastava bude održana onlajn, ali se od nje odustalo i đaci će ipak biti u obavezi da u ponedeljak i utorak odu u školu.

Produženi raspust je kao opciju prvo spomenuo ministar prosvete Branko Ružić, a da se o tome pomno razmatralo, pomenuo je epidemiolog Predrag Kon.

U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži. Dolazilo je do klastera u tri srednje škole u Beogradu. Zabeležen je 61 novi slučaj zaraze u srednjim i 57 u osnovnim školama prošle nedelje, što je dva i po puta više nego ranije i taj broj će se povećavati. Produženi raspust bismo kombinovali sa drugim merama koje mogu da budu primenjene – kaže dr Kon.

Što se tiče osnovnih škola ukupno je zaraženo prethodne nedelje 47 učenika i 34 nastavnika, podaci su koje je „Blic“ dobio od Ministarstva prosvete.

Realated Posts

Deca iz borskih sela pokazala svest o značaju očuvanja životne sredine

Brate

Repertoar bioskopa Zvezda od 21. do 27. novembra

Brate

Crveni krst pozvao učenike – Konkuriši i pobedi

Brate

Ostavi komentar