Vestice

Bor spreman da izdvoji iz budžeta novac za kreiranje medijskih sadržaja ZA MLADE

sadržaji za mlade

Bor će biti prvi grad u Srbiji koji će iz budžeta izdvojiti novac za informisanje mladih. Protokol o tome danas su potpisali gradonačelnik Aleksandar Milikić i Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal press koje je i pokrenulo inicijativu “Za sadržaje za mlade”.

Kako se čulo na današnjem sastanku, u narednom periodu sprovešće se sistemski način sufinarsiraju i pomoć u kreiranju medijskih sadžaja za mlade.

Naznačeno je da je cilj inicijative da se što više mladih ljudi obuči kako da kreiraju informativne sadržaje, i da lokalne medije obuče i nauče kako da integrišu mlade u svojim redakcijama radi poboljšanja medijske pismenosti.

Lokal press inicijativom “Za sadržaje za mlade” želi da doprinese boljem okruženju za mlade kroz njihovu bolju informisanost i veću uključenost u lokalne zajednice. Zato smo pokrenuli inicijativu da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, rekli su predstavnici Lokal press-a.

Kampanju „Za sadržaje za mlade“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a inicijativa se sprovodi u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: Zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ova saradnja će biti jako plodonosna i za grad Bor i za Lokal press. Ono što je nama u intesesu jeste unapredjenje položaja lokalnih medija i unapredjenje medijske pismenost, kazala je Marija Obrenović predstavnica Lokal press-a i z Kragujevca.

Gradonačelnik Aleksandar Milikic, kazao je da se potpisivanjem memoranduma jačaju kapaciteti za mlade, kako bi mogli da učestuju u izveštavanju i pravljenju sadržaja.

Realated Posts

PAŽLJIVKO ZA PREDŠKOLCE BORU

Brate

Premijera pozorišne predstave za decu „Bubica“ 15. novembra

Brate

Onlajn Zimska škola turizma i hotelijerstva za SREDNJOŠKOLCE

Sanja Prvulović

Ostavi komentar