Vestice

Bor spreman da izdvoji iz budžeta novac za kreiranje medijskih sadržaja ZA MLADE

sadržaji za mlade

Bor će biti prvi grad u Srbiji koji će iz budžeta izdvojiti novac za informisanje mladih. Protokol o tome danas su potpisali gradonačelnik Aleksandar Milikić i Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal press koje je i pokrenulo inicijativu “Za sadržaje za mlade”.

Kako se čulo na današnjem sastanku, u narednom periodu sprovešće se sistemski način sufinarsiraju i pomoć u kreiranju medijskih sadžaja za mlade.

Naznačeno je da je cilj inicijative da se što više mladih ljudi obuči kako da kreiraju informativne sadržaje, i da lokalne medije obuče i nauče kako da integrišu mlade u svojim redakcijama radi poboljšanja medijske pismenosti.

Lokal press inicijativom “Za sadržaje za mlade” želi da doprinese boljem okruženju za mlade kroz njihovu bolju informisanost i veću uključenost u lokalne zajednice. Zato smo pokrenuli inicijativu da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, rekli su predstavnici Lokal press-a.

Kampanju „Za sadržaje za mlade“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a inicijativa se sprovodi u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: Zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Ova saradnja će biti jako plodonosna i za grad Bor i za Lokal press. Ono što je nama u intesesu jeste unapredjenje položaja lokalnih medija i unapredjenje medijske pismenost, kazala je Marija Obrenović predstavnica Lokal press-a i z Kragujevca.

Gradonačelnik Aleksandar Milikic, kazao je da se potpisivanjem memoranduma jačaju kapaciteti za mlade, kako bi mogli da učestuju u izveštavanju i pravljenju sadržaja.

Realated Posts

Zanima vas hemijska magija? Onda nemojte propustiti Noć istraživača!

Brate

Premijera pozorišne predstave za decu „Bubica“ 15. novembra

Brate

TRI RASPUSTA ZA ĐAKE, ukinut jesenji raspust

Brate

Ostavi komentar