Vestice

ISTRAŽIVANJE: Svega trećina dece u regionu ima preporučenih PET OBROKA DNEVNO

Konferencija NESTLE

Istraživanja o navikama i ponašanju osnovnoškolske dece kada su u pitanju ishrana, dijeta i fizička aktivnost kao i vreme provedeno uz ekrane pokazuju da, u proseku, svega trećina dece u regionu ima preporučenih 5 obroka dnevno.

Prehrambeni i zdravstveni trendovi pokazuju da čak 1 od 10 njih ne jede u obrocima, dok su, s druge strane, dobri pokazatelji da redovno doručkuje njih 70%.

Znanje o optimalnom dnevnom nivou fizičke aktivnosti poseduje približno polovina, ali svejedno je minimalno 60 minuta dnevno fizički aktivno manje od  40% njih.  Svojom telesnom težinom zadovoljno je nešto manje od 50% dece, pa čak 8 od 10 njih konstantno ili povremeno razmišlja o svojoj težini.

O ovome je bilo reči na konferenciji „Savez za zdraviju budućnost“, gde su Nestle i partneri obeležili 10 godina snažne prisutnosti u zemljama regiona.

Pred više od 150 stručnjaka iz oblasti nutricionizma, zdravlja i obrazovanja, raspravljalo se o prehrambenim i zdravstvenim trendovima u regionu kao i o budućnosti hrane.

Predstavljeni su i rezultati regionalnog projekta kompanije Nestle, koji je od početnih 2.000 dece tokom prethodnih 10 godina obuhvatio više od njih 200.000 iz 1.776 osnovnih škola u Srbiji (projektom ZdravoRastimo), Hrvatskoj (Vrtim Zdravi Film) i Bosni i Hercegovini (Zdravo!).

Realated Posts

Zbog korona virusa Ministarstvo prosvete uputilo obavezujuću preporuku školama

root

ZOO VRT Bor proslavio OSMI ROĐENDAN

root

Repertoar bioskopa Zvezda od 14. do 20. novembra

root

Ostavi komentar