Vestice

ISTRAŽIVANJE: Svega trećina dece u regionu ima preporučenih PET OBROKA DNEVNO

Konferencija NESTLE

Istraživanja o navikama i ponašanju osnovnoškolske dece kada su u pitanju ishrana, dijeta i fizička aktivnost kao i vreme provedeno uz ekrane pokazuju da, u proseku, svega trećina dece u regionu ima preporučenih 5 obroka dnevno.

Prehrambeni i zdravstveni trendovi pokazuju da čak 1 od 10 njih ne jede u obrocima, dok su, s druge strane, dobri pokazatelji da redovno doručkuje njih 70%.

Znanje o optimalnom dnevnom nivou fizičke aktivnosti poseduje približno polovina, ali svejedno je minimalno 60 minuta dnevno fizički aktivno manje od  40% njih.  Svojom telesnom težinom zadovoljno je nešto manje od 50% dece, pa čak 8 od 10 njih konstantno ili povremeno razmišlja o svojoj težini.

O ovome je bilo reči na konferenciji „Savez za zdraviju budućnost“, gde su Nestle i partneri obeležili 10 godina snažne prisutnosti u zemljama regiona.

Pred više od 150 stručnjaka iz oblasti nutricionizma, zdravlja i obrazovanja, raspravljalo se o prehrambenim i zdravstvenim trendovima u regionu kao i o budućnosti hrane.

Predstavljeni su i rezultati regionalnog projekta kompanije Nestle, koji je od početnih 2.000 dece tokom prethodnih 10 godina obuhvatio više od njih 200.000 iz 1.776 osnovnih škola u Srbiji (projektom ZdravoRastimo), Hrvatskoj (Vrtim Zdravi Film) i Bosni i Hercegovini (Zdravo!).

Realated Posts

Deca iz borskih sela pokazala svest o značaju očuvanja životne sredine

Brate

Zbog korona virusa odlažu se ekskurzije u inostranstvo

Brate

[VIDEO] Kako smanjiti aerozagađenje u gradu, istraživali učenici Stefan Jevremović i Nemanja Radovanović

Brate

Ostavi komentar