Vestice

PAŽLJIVKO ZA PREDŠKOLCE BORU

sigurne staze

Svesni  problema bezbednosti dece u saobraćaju udruženje roditelja Bebironče u saradnji sa GIS udruženjem SrbijeAgencijom za bezbednost saobraćaja R. Srbije pokrenulo je niz edukativnih radionica za predškolce u Boru i doniralo komplet knjiga i bojanki „Pažljivko“ za predškolsku ustanovu Bambi.

Ova akcija Udruženja Bebironče ima za cilj da predstavi saobraćajne igre i crtane filmove, koji na zabavan, ali i edukativan način, mogu pomoći deci da savladaju pravila saobraćaja, i roditeljima da uspešno uvedu decu u jedan tako složeni saobraćajni sistem, u kome se često ni odrasli potpuno ne snalaze.

Edukativne radionice na zabavan način kroz igru, crtane filmove, crtanje i bojenje održao je Igor Velić, master inž. saobraćaja ispred GIS udruženje Srbije.

Agencija za bezbednost saobraćaja je osmislila veliki broj edukativnog sadržaja u vidu bojanki, crtanih filmova, igrica, knjiga, pesama, postera, ali i radnih listova i rasporeda časova, koji na odličan način pružaju sva neophodna znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Na ovom linku, možete besplatno preuzeti materijale za saobraćajno vaspitanje i obrazovanje dece:

GIS udruženje Srbije je nagradilo kompletom „Pažljivko“ građane Bora koji su aktivno učestvovali u jačanju bezbednosti saobraćaja u svom gradu, preko mobilne aplikacije, u vidu kaćenja saobraćajnih problema sa predlogom mera.

U sklopu ove akcije koja će trajati do 10. marta, udruženje Bebironče će u četvrtak 20. februara od18 sati u Narodnoj biblioteci u Boru održati javnu tribinu: Bezbednost dece i mladih u saobraćaju na teritoriji grada Bora.

Na konferenciji čiji je naziv „Podaci i e-Uprava: Iskra za budućnost“ koju UNDP i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu organizuju 6. marta 2020 godine biće prezentovan projekat, sajt i mobilna aplikacija www.sigurnestaze.com.

Na konferenciji će ispred GIS udruženja Srbije govoriti Igor Velić.

Realated Posts

Mladi novinari našeg sajta na Brave New Media Forumu

Brate

USPEH dramskog studija iz Bora – SMEŠNA BAJKA pred beogradskom publikom

Brate

Zanima vas hemijska magija? Onda nemojte propustiti Noć istraživača!

Brate

Ostavi komentar