Vestice

Predavanje za mlade Borane- Sigurne staze – sigurnost u saobraćaju

foto: brate.rs

Povodom Međunarodnog dana posvećenog žrtvama saobraćajnih nesreća u utorak, dansa je u Domu omladine Bor održano predavanje “Bezbednost mladih lica u saobraćaju na teritoriji grada Bora”.

Predavači su bili Ivica Milojević, predstavnik GIS.a, strukovnog udruženja Srbije koje radi na primeni i razvoju geografskog informacionog sistema, i Igor Velić, master inženjer saobraćaja. Zainteresovanim Boranima predstavljeni su rezultati projekta “Sigurne staze i putanje kretanja učenika osnovnih i srednjih škola u Boru“,

sigurne staze
S leva: Srećko Zdravković. Ivica Milojević i Igor Velić

Član Gradskog veća zadužen za omladinu i projekte Srećko Zdravković, skrenuo je pažnju da iz godine u godinu u saobraćajnim nesrećama najčešće stradaju mladi i da je ovo predavanje važno kako bi shvatili zašto treba da budu odgovorni, ali i da brinu o drugim učesnicima u saobraćaju.

Sa Sigurnim stazama, aplikacijom i platformom, Bor je pionir u Srbiji, a ideja je da se projekat proširi i na druge gradove jer interesovanja ima, rekao je Zdravković.

Tokom predavanja zainteresovanima je predstavljena platforma a osvrt je bio i na tome šta je urađeno u prethodnom periodu za projekat Alternative Bor, „Mladi kao odgovorni učesnici u saobraćaju“, koji je 2013. dobio prvo mesto od strane Delegacije EU u Srbiji za bezbednost mladih u saobraćaju.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu “Sigurne staze sigurno detinjstvo” koje je sufinansirala Gradska uprava Grada Bora u 2019. godini, ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

Realated Posts

Učenici generacije iz Bora nagrađeni lap-top računarima

Brate

Evo odgovora kako će se đaci osnovnih škola ocenjivati

Sanja Prvulović

Kako mladi Borani vide probleme u svom gradu

Brate

Ostavi komentar