Vestice

Darko Radovac o vršnjačkom nasilju „fušer“. To su Guči kompleksaši koji će raditi na trafici ili u tatinim firmama. Mrzeće svaki dan

Darko Radovac Dex

foto: instagram screenshot

Poznati srpski Jutjuber, muzičar, i aktivista koji se bori protiv vršnjačkog nasilja i zalaže za poštovanje etike na društvenim mrežama, Darko Radovac Dex, reagovao je na svom Instagram profilu povodom opasnog trenda omalovažavanja dece.

On se osvrnuo na prilog TV N1 u kome se ukazuje na izuzetno opasan trend vršnjačkog nasilja, na trend u kome se omalovažavaju deca čiji roditelji nemaju novac da im priušte brendiranu garderobu, a o čemu smo pisali na našem sajtu.

Deca koja se ponašaju tako okrutno, svoje drugare zovu „fušer“ i zadaju im moguće ozbiljne psihičke probleme. Iako u spotu DRAMA o etici na Jutjubu Dex i njegova ekipa nose skupu garderobu, ona je, kaže, kao prvo iznajmljena iz butika, a kao drugo, u pesmi se o brendu govori ironično.

Nemojte se opterećivati time šta nosite na sebi, već time gde idete, koji je vaš put i cilj, šta želite da ostvarite u životu. Kako da budete bolji prema drugima, prema sebi i okolini. Svi vi koji ste cool i bez cool odeće, znajte da smo svi mi fušeri i treba biti „lik do jaja“, kaže Dex.

Pogledajte izjavu Dexa na njegovom Instagram profilu, za takve napasnike postoji naziv „Guči kompleksaši“ koji će raditi na trafici ili u maminoj i tatinoj firmi.

Realated Posts

ISTRAŽIVANJE: Svega trećina dece u regionu ima preporučenih PET OBROKA DNEVNO

root

Strah od drugog talasa korone. Počelo snimanje onlajn nastave

root

Polovina učenika makar jednom doživela vršnjačko nasilje! Kako se izboriti sa tim?

Sanja Prvulović

Ostavi komentar