ReportažaVestice

EVO KAKO JE BILO: MediaMocracy – Kamp omladinskog aktivizma i medijske pismenosti

foto: Marija Erdelji

Tekst: Matija Rakić (OŠ Dušan Radović) 

U saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Lokal pressom, i grupom Young media, DW Akademija je poslala troje „mladih novinara“ (Mašu Stojmenović, Anu Golubović i mene 🙂 sa sajta Brate.rs na petodnevni letnji kamp MediaMocracy u Prolom banji.

Svakodnevne radionice i predavanja su podstakle učesnike kampa na bolji i kreativniji rad… 

Prvo veče je bilo veče upoznavanja, sa svim članovima kampa, kao i sa trenerima među kojima su bila dvojica popularnih youtubera Dušan Vuković i Darko Radovac, dvoje foto-reportera Marija Erdelji i Nebojša Radosavljević Raus, režiser Zonjo Marković i montažer Vladimir Marković LOoney. Iz DWA bili su Klaus Dahmann i Matthias Grimm, tu je bila i Jelena Đukić Pejić iz Saveta za štampu i novinarka Ivana Milovanović.

Hotel Radan je omogućio mesta za rad, kao i prelep smeštaj svim učesnicima kampa. Svakog prepodneva su održavane sesije svim timovima, a svakog popodneva izborne radionice i svakojake aktivnosti. Uveče je uglavnom bilo slobodno vreme, mada su ipak dali izbor Trasure hunt-a, bioskopa, kviza, u slučaju dosade (koja nikada nije bila prisutna :).

Grupa DW Akademije (to smo mi 🙂 dobila je zadatak da pojedinačno uradi kratak video od jednog minuta, za čiju realizaciju je bilo potrebno dva do tri dana. Klipovi su na kraju ispali spektakularni, i prelepo ukadrirani (bravo Matija, hvali sebe :).

Poslednjeg dana smo obišli Đavolju Varoš, gde smo videli prelep prizor Đavolje jaruge sa jedne i Paklene jaruge sa druge strane, a statue sa vulkanskim kapama su upečatile ceo izlet. 

Ja u Đavoljoj…

Sa još unapredjenijim znanjem, lepim iskustvima i novim prijateljstvima svi učesnici kampa su zadovoljni i sa osmesima na licima napustili Prolom banju. U slučaju želje za profesionalnim izveštajem pogledajte sajt DW Akademije.

 

Realated Posts

Bor spreman da izdvoji iz budžeta novac za kreiranje medijskih sadržaja ZA MLADE

Brate

Zbog korona virusa odlažu se ekskurzije u inostranstvo

Brate

Zašto je važno da dete provodi što više vremena sa bakom i dekom

Brate

Ostavi komentar