ReportažaVestice

EVO KAKO JE BILO: MediaMocracy – Kamp omladinskog aktivizma i medijske pismenosti

foto: Marija Erdelji

Tekst: Matija Rakić (OŠ Dušan Radović) 

U saradnji sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Lokal pressom, i grupom Young media, DW Akademija je poslala troje „mladih novinara“ (Mašu Stojmenović, Anu Golubović i mene 🙂 sa sajta Brate.rs na petodnevni letnji kamp MediaMocracy u Prolom banji.

Svakodnevne radionice i predavanja su podstakle učesnike kampa na bolji i kreativniji rad… 

Prvo veče je bilo veče upoznavanja, sa svim članovima kampa, kao i sa trenerima među kojima su bila dvojica popularnih youtubera Dušan Vuković i Darko Radovac, dvoje foto-reportera Marija Erdelji i Nebojša Radosavljević Raus, režiser Zonjo Marković i montažer Vladimir Marković LOoney. Iz DWA bili su Klaus Dahmann i Matthias Grimm, tu je bila i Jelena Đukić Pejić iz Saveta za štampu i novinarka Ivana Milovanović.

Hotel Radan je omogućio mesta za rad, kao i prelep smeštaj svim učesnicima kampa. Svakog prepodneva su održavane sesije svim timovima, a svakog popodneva izborne radionice i svakojake aktivnosti. Uveče je uglavnom bilo slobodno vreme, mada su ipak dali izbor Trasure hunt-a, bioskopa, kviza, u slučaju dosade (koja nikada nije bila prisutna :).

Grupa DW Akademije (to smo mi 🙂 dobila je zadatak da pojedinačno uradi kratak video od jednog minuta, za čiju realizaciju je bilo potrebno dva do tri dana. Klipovi su na kraju ispali spektakularni, i prelepo ukadrirani (bravo Matija, hvali sebe :).

Poslednjeg dana smo obišli Đavolju Varoš, gde smo videli prelep prizor Đavolje jaruge sa jedne i Paklene jaruge sa druge strane, a statue sa vulkanskim kapama su upečatile ceo izlet. 

Ja u Đavoljoj…

Sa još unapredjenijim znanjem, lepim iskustvima i novim prijateljstvima svi učesnici kampa su zadovoljni i sa osmesima na licima napustili Prolom banju. U slučaju želje za profesionalnim izveštajem pogledajte sajt DW Akademije.

 

Realated Posts

Mladi žele da se uključe u donošenje odluka, ali smatraju da nemaju nikakav uticaj

Brate

PAŽLJIVKO ZA PREDŠKOLCE BORU

Brate

ZOO VRT Bor proslavio OSMI ROĐENDAN

Brate

Ostavi komentar