Ovo je cool Vestice

Deca iz borskih sela pokazala svest o značaju očuvanja životne sredine

Povodom Svetskog dana biodiverziteta, u dvorištu škole Stanoje Miljković simbolično je zasađeno drvo (foto: D. Novaković)

Velikim odzivom i učešćem na obeležavanju Svetskog Dana životne sredine, Svetskog dana biodiverziteta i Evropskog dana parkova, učenici osnovnih škola iz iz Brestovca, Metovnice i Slatine, pokazali su visoku svest o značaju očuvanja okruženja u kome žive.

Edukativne radionice, predavanja i kvizovi znanja o značaju reciklaže, održani su najpre u Brestovcu (uz prisustvo vršnjaka iz Metovnice), a potom i u Slatini.

Učenicima je prikazana i originalna ekološka  predstava „Đubrići“ u izvođenju vršnjaka iz OŠ „Dušan Radović“, a najboljim autorima literarnih sastava i likovnih radova o značaju zaštite životne sredine kompanija Rakita, koja posluje u sastavu Ziđin, dodelila je nagrade.

Dragan Ranđelović, predsednik Društva mladih istraživača Bor, koje je organizator radionica, istakao je veliki značaj ovakvih događaja  održanih u okviru “Ekoloških dani Bora 2019”.

„Ovakva edukacija mnogo znači učenicima, jer se javnost sve više okreće zaštiti prirode. Meni je vrlo interesantno da su deca iz seoskih škola, iako stalno u dodiru sa prirodom, veoma aktivna u pohađanju ekoloških škola“ rekao je Ranđelović.

Na radionicama su istaknute mere predostrožnosti koje treba preduzeti da ne bi došlo do izumiranja ugroženih vrsta flore i faune, i šta čovek, kao pojedinac, može da učini da se to spreči.

Realated Posts

Ovo ne smeš da propustiš! Novi spot u jutjuberskoj kampanji za medijsku etiku

Brate

Crveni krst pozvao učenike – Konkuriši i pobedi

Brate

Najava: Ljubavna komedija za decu – Princeza fina Žozefina

Brate

Ostavi komentar