Vestice

USPEH dramskog studija iz Bora – SMEŠNA BAJKA pred beogradskom publikom

Dramski studio za decu Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“, predstavio se publici u beogradskom pozorištu Dadov i oduševio poklonike scenske umetnosti glavnog grada.

Talentovani  mladi glumci  predstavili  su se komadom „Smešna bajka“.

Bio je to prvi nastup jedne borske pozorišne trupe iz Bora u prestoničkom pozorištu.

Smešna bajka dobro je zagrejala dlanove publike u prepunoj sali Dadova, a dobar glas vrlo brzo je izmamio simpatije posetilaca ali i rukovodstva najstarijeg omladinskog pozorišta u Srbiji.

Sem scenskog nastupa, prisutni su bili oduševljeni i raskošnim kostimima. U publici je bio i veliki broj ljudi poreklom iz Bora, koji nisu krili oduševljenje i ponos zbog odličnog nastupa talentovanih glumaca na daskama koje život znače.

Kao uvertira zapaženom nastupu borske pozorišne trupe bila je poseta Pozorištu na Terazijama i Narodnom pozorištu.

Polaznike Dramskog studija ugostili su  poznati glumac Vladan Savić, direktor Baleta Konstantin Kostjukov i producent Baleta Gojko Davidović.

U društvu velikana, mladi glumci su imali priliku da prošetaju holom nacionalnog teatra, vide malu i veliku scenu, probu baletskih igrača, horsku salu, kao i radionice za izradu kostima i obuće, u kojima nastupaju prvaci srpskog glumišta. Bila je to prilika i za razgovor sa izuzetno ljubaznim domaćinima, koji su imali vremena i za fotografisanje sa nadama pozorišnog zanata.

Borska pozorišna trupa bila je oduševljena i  enterijerom pozorišta na Terazijama. Za sve njih ovo je bila prva poseta najpopularnijim teatrima u Srbiji, a za neke od najmlađih i prvi odlazak u Beograd.

Predstava Smešna bajka nastala je pre nepunih godinu dana. Premijera ovog komada bila je izvedena pred borskom publikom krajem decembra prošle godine. Nekoliko meseci kasnije Smešna bajka oduševila je i publiku u Kladovu. U predstavi Smešna bajka nastupa petnaestoro glumaca.

Nakon šest sezona rada sa polaznicima Dramskog studija u Boru valja istaći da se njihovi zapaženi nastupi nisu  dogodili slučajno.

“Ponosni smo što od samog početka pri odabiru nije pravljena selekcija. Svako ko je želeo da se oproba u igri na sceni pružena je šansa”, kažu u dramskom studiju.

Prvo naredno predstavljanje borska publika može da očekuje uoči Nove godine. Biće to nastup najmlađe grupe s predstavom Potraga za Deda Mrazom.

Realated Posts

Projekat SIGURNE STAZE koji je krenuo iz Bora na međunarodnoj konferenciji

root

Korišćenje mobilnog telefona utiče na vozača kao da je pod dejstvom alkohola ili droge

root

Norveška zabranjuje mobilne telefone i računare deci: Do desetog razreda ništa od digitalnih uređaja?

root

Ostavi komentar