Vestice

USPEH dramskog studija iz Bora – SMEŠNA BAJKA pred beogradskom publikom

Dramski studio za decu Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“, predstavio se publici u beogradskom pozorištu Dadov i oduševio poklonike scenske umetnosti glavnog grada.

Talentovani  mladi glumci  predstavili  su se komadom „Smešna bajka“.

Bio je to prvi nastup jedne borske pozorišne trupe iz Bora u prestoničkom pozorištu.

Smešna bajka dobro je zagrejala dlanove publike u prepunoj sali Dadova, a dobar glas vrlo brzo je izmamio simpatije posetilaca ali i rukovodstva najstarijeg omladinskog pozorišta u Srbiji.

Sem scenskog nastupa, prisutni su bili oduševljeni i raskošnim kostimima. U publici je bio i veliki broj ljudi poreklom iz Bora, koji nisu krili oduševljenje i ponos zbog odličnog nastupa talentovanih glumaca na daskama koje život znače.

Kao uvertira zapaženom nastupu borske pozorišne trupe bila je poseta Pozorištu na Terazijama i Narodnom pozorištu.

Polaznike Dramskog studija ugostili su  poznati glumac Vladan Savić, direktor Baleta Konstantin Kostjukov i producent Baleta Gojko Davidović.

U društvu velikana, mladi glumci su imali priliku da prošetaju holom nacionalnog teatra, vide malu i veliku scenu, probu baletskih igrača, horsku salu, kao i radionice za izradu kostima i obuće, u kojima nastupaju prvaci srpskog glumišta. Bila je to prilika i za razgovor sa izuzetno ljubaznim domaćinima, koji su imali vremena i za fotografisanje sa nadama pozorišnog zanata.

Borska pozorišna trupa bila je oduševljena i  enterijerom pozorišta na Terazijama. Za sve njih ovo je bila prva poseta najpopularnijim teatrima u Srbiji, a za neke od najmlađih i prvi odlazak u Beograd.

Predstava Smešna bajka nastala je pre nepunih godinu dana. Premijera ovog komada bila je izvedena pred borskom publikom krajem decembra prošle godine. Nekoliko meseci kasnije Smešna bajka oduševila je i publiku u Kladovu. U predstavi Smešna bajka nastupa petnaestoro glumaca.

Nakon šest sezona rada sa polaznicima Dramskog studija u Boru valja istaći da se njihovi zapaženi nastupi nisu  dogodili slučajno.

“Ponosni smo što od samog početka pri odabiru nije pravljena selekcija. Svako ko je želeo da se oproba u igri na sceni pružena je šansa”, kažu u dramskom studiju.

Prvo naredno predstavljanje borska publika može da očekuje uoči Nove godine. Biće to nastup najmlađe grupe s predstavom Potraga za Deda Mrazom.

Realated Posts

Srednjoškolci ipak imaju mini raspust sledeće nedelje

Brate

[VIDEO] Održivi razvoj grada Bora – Iz ugla Jelene Jovanović, Ekaterine Arsić i Ognjena Trailovića

Brate

Najmlađi članovi folklornog ansambla iz Bora 10. decembra u Muzičkoj školi

Brate

Ostavi komentar